Η εταιρία

Η εταιρία Γ. Λέων – Β. Κουρνιάτη & Σια Ε.Ε., με διακριτικό τίτλο «ELKAR», ξεκίνησε την δραστηριότητά της στις 25 Σεπτεμβρίου 1987, με σκοπό την εισαγωγή και εμπορία ανταλλακτικών αυτοκινήτων, μπαταριών και λιπαντικών, από την Ευρώπη κατ’ αρχάς και από την Ασία και την Αμερική στη συνέχεια, τα οποία διοχετεύει χονδρικώς στην Ελληνική αγορά.

Η «ELKAR» ιδρύθηκε για τη συνέχιση και επέκταση των εμπορικών δραστηριοτήτων της Α. Κουρνιάτης – Γ. Λέων Ο.Ε., με διακριτικό τίτλο «Ηλεκτροτεχνεμπορική Αυτοκινήτων», η οποία ιδρύθηκε στης 20 Απριλίου 1978 και λειτουργεί μέχρι σήμερα, με μοναδικό πλέον σκοπό την παροχή τεχνικών υπηρεσιών στον κλάδο του αυτοκινήτου γενικότερα, αλλά και τεχνική υποστήριξη στη θυγατρική της, «ELKAR».

1978-2019 με σαράντα ένα χρόνια τεχνικής και εμπορικής εμπειρίας (με εξειδίκευση στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου) οι ιδρυτές της εταιρίας, Γιώργος Λέων και Θανάσης Κουρνιάτης, αλλά και Νέα στελέχη που ενσωματώθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια έκαναν την «ELKAR» μια εξαιρετικά ανταγωνιστική εταιρία, με διαρκώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών, κάνοντάς την πρωταγωνίστρια στο χώρο της.

Η «ELKAR» διαθέτει αποκλειστικούς συνεργάτες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Σπάρτη, Κοζάνη, Βόλο, Λαμία, Λειβαδιά, Αγρίνιο, Ξάνθη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Χανιά κλπ.) και φυσικά σε όλες τις πόλεις του νομού Ευβοίας. Φιλοδοξεί δε με ιδιαίτερα επιλεκτικό τρόπο, ν’ αποκτήσει συνεργάτες και σ’ άλλες πόλεις της Ελλάδας, επεκτείνοντας περισσότερο το σύγχρονο και οργανωμένο δίκτυο της.

Με την ίδια ακριβώς μετοχική σύνθεση και τον ίδιο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου το 2013 η εταιρία αλλάζει μορφή και μετατρέπεται από Ε.Ε. σε Α.Ε.

Η Λέων – Κουρνιάτη Α.Ε. με διακριτικό τίτλο ELKAR Α.Ε. σε νέα μορφή και με νέα δυναμική το 2014 ιδρύει το πρώτο υποκατάστημα της στην Θεσσαλονίκη στην οδό Κωττά Ρούλια 14 & Ιωάννη Κωλέττη , ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους στόχους και τις φιλοδοξίες της.

 

 

Έδρα: Χαλκίδα

Υποκατάστημα: Θεσσαλονίκη